Makaron - gniazda

O nas

W trosce o najwyższą jakość i walory smakowe bazujemy na sprawdzonych i najlepszych gatunkowo mąkach, które udostępniają nam zaufani dostawcy.

Firma RUTEK to mały zakład rodzinny, który powstał w 1995 roku. Produkcją makaronu zajmujemy się od 1998 roku. Od momentu uruchomienia produkcji przez wszystkie lata działalności wypracowaliśmy własną recepturę. Dzięki temu oraz pasji i zaangażowaniu naszych pracowników nasz makaron po ugotowaniu nie skleja się oraz zachowuje swój kształt i sprężystość. W trosce o najwyższą jakość i walory smakowe bazujemy na sprawdzonych i najlepszych gatunkowo składnikach, które udostępniają nam zaufani dostawcy. Opracowanie własnej receptury nie zwalnia nas od ciągłych starań, aby nasze makarony były doskonalsze.

Składniki


Poświęcamy bardzo wiele uwagi składnikom z których produkujemy makarony.
W trosce o składniki najwyższej jakości od lat współpracujemy ze starannie wyselekcjonowanymi dostawcami. Dbamy o najwyższą jakość używając wyłącznie wysokogatunkowej mąki pszennej oraz jako dodatek stosujemy kurkumę która ma zapewnić walory smakowe. Pragniemy poinformować naszych konsumentów, że kurkuma jako przyprawa ma właściwości pobudzające wydzielanie żółci, gastryny, sekretyny i enzymów trzustkowych, działa także antybakteryjnie i rozkurczająco. Kurkuma pozytywnie wpływa na stan osób cierpiących na dolegliwości trawienne, schorzenia wątroby czy trzustki.